Hétvégén mindenhol fagyni fog az országban! A hó a sík vidéken meg is maradhat.



Hétvégére az egész országban fagyokra kell számítani!  

Pénteken kezdetben közepesen felhős lesz az ég, majd nyugat, délnyugat felől beborul az ég. Eleinte főként északkeleten néhol kisebb eső, az Északi-középhegység térségében havas eső, hó, majd délutántól délnyugat felől egyre többfelé elered az eső.A néhol élénk délnyugati szél estefelé a Dunántúlon északira, északkeletire fordul, és helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között várható.

Szombaton kezdetben borult lesz az ég, és több helyen várható eső, záporeső, a Dunántúlon havas eső, hó is lehet, majd nyugat felől felszakadozik a felhőzet, és egyre inkább csak délkeleten valószínű csapadék. Az északi, északnyugati szelet többfelé erős, néhol viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű.

Vasárnap változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű.

Hétfőn nyugat, délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és délutántól nyugaton, délnyugaton néhol eső, havas eső, a Bakonyban hó is lehet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű.

Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, csak kevés helyen süt ki a nap. Estig csapadék nem valószínű, majd főként északnyugaton eső, esetleg havas eső is lehet. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű. Forrás : hirado.hu

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!