Fagyos reggel után estére havazás jönAz időjósok nem tévedtek: országos faggyal indul a december. Vasárnap reggel 6 órai hőmérsékletek:

Vasárnap kezdetben sokat süt a nap, majd nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és éjjel eső, havas eső, havazás érkezik, hajnalban országos fagyra készülhetünk, 0, -7 fokig hűl le a levegő, a legmagasabb hőmérséklet pedig 2-6 fok között alakul.
A délkeleti szél északnyugaton lehet élénk, erős. Hétfő reggelre az Északi-középhegység és Pest megye északabbi tájain látványos hómennyiség összegyűlhet.

Hétfőn a kissé szeles időben sokfelé számíthatunk esőre, havas esőre, hóra. Havazás elsősorban az ország északkeleti felében valószínű. A minimumok -3, +3, a maximumok -1, +5 fok között alakulnak.

Keddre kitisztul az ég, a csapadék elvonul térségünkből. A légmozgás a Dunántúlon lehet élénk, időnként erős. Fagyos lesz a hajnal, az Északi-középhegységben helyenként -10 fok közelébe süllyedhet a hőmérséklet, nappal 0, +5 fok várható.

Szerdán és csütörtökön hideg, száraz időben lesz részünk, reggelente -10 és -3 fok közé hűl a levegő. Ködös, párás tájegységek többfelé előfordulhatnak, délutánonként napsütés lesz jellemző. Mérsékelt marad a légmozgás, a hőmérséklet csúcsértékei -1 és +6 fok között alakulnak. Forrás: időkép
 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!