Péntek délutánra elérte az országot a régen várt felhőtömb. Kérdés: meddig tart a csapadékos idő.



Tegnap megérkezett az a várva várt felhőtömb, ami a több hetes szárazságnak véget vethet.

Ez volt az esti helyzetkép:

Szombaton reggelre keletebbre húzódott a felhőzóna, így elérte az Alföldet is. Bár látszik, hogy az ország keleti részére még semmi nem jutott az égi áldásból.


Szombaton keleten eső, északon a záporok mellett helyenként zivatarok alakulhatnak ki, miközben délnyugat felől egyre többfelé csökken, felszakadozik a felhőzet.
A délies szél helyenként élénk lehet. Hajnalban nyugaton pára, délnyugaton néhol köd képződhet. Kora reggel a Dunántúlon 1-6, máshol 6-11, majd napközben 12-20 fokra készülhetünk. Megszűnő fronthatás.

Szombaton fokozatosan megszűnik a csapadék, de északon és keleten még lehet zápor, legtovább pedig északkeleten várható összefüggő csapadék, Miskolc környékén itt még 10 milliméter eshet. 

Vasárnap változóan felhős-napos időre számíthatunk, délután, kora este nyugaton, délnyugaton elszórtan zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Melegszik az idő, délután 18-24 fokot mérhetünk. A délkeleti szél több helyen élénk, délen néhol erős lehet.

Hétfőn a napos időszakok mellett főként délen és a Dunántúlon alakulhat ki szórványosan eső, zápor, helyenként zivatar. A keleti-északkeleti szél több helyen élénk lesz. Hajnalban 6-11, délután 17-24 fok valószínű.

Kedden is többnyire kevéssel 20 fok fölötti maximumok várhatók, a hajnal is enyhe lesz. Az élénk északi-északkeleti szélben szórványosan, nagyobb számban a Dunántúlon alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Szerdán már nagyobb területet érinthet a csapadék, és pár fokkal visszaeshet a hőmérséklet. Forrás: időkép

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!