Nem, nem kell számolgatni a kalóriákat! Ennél egyszerűbb!



Beleesünk abba a hibába, hogy túl sok figyelmet szentelünk a fehérjékre, szénhidrátokra, a kalóriára. Elfeledkezünk a legfontosabbról:a testünk törekszik az egészség megőrzésére. Nekünk csak észre kell venni az üzeneteit!

A keleti életmód sok bölcs szokást foglal magába. Íme 3 ezek közül

1. Soha ne igyál étkezés közben!

A japánok soha semmit nem isznak evés közben. Először is, a folyadék lehűti a testet. Másodszor pedig, rossz lesz az emésztésed. A víz ugyanis semlegesíti a savat, ami a gyomorban termelődik az emésztés érdekében. Ennek eredményeként a szervezet több energiát igényel, hogy befejezze ezt a folyamatot, és azért kíván még többet, hogy biztosítva legyen az energia utánpótlás.

2. A forró fürdő meghosszabbítja az életed!

Egy forró fürdő után mindenki úgy érzi, nagyon nyugodt, az izmok ellazulnak, a vérkeringés javul. A japán emberek azt tartják, hogy a víz szintje maximum a szív magassága legyen.  Ha magasabb, akkor a vérnyomás megemelkedik. Az ideális hőmérséklet 38-40°. A forró fürdő havonta legalább 2 alkalommal ajánlott.

3. Semmit ne vigyél túlzásba!

Még a  mozgást és az edzést sem! Törekedj a nyugodt, kiegyensúlyozott légzésre! A nyugodt légzés jelzi a szervezet, hogy minden rendben van, de amint a szervezet elkezd pörögni, az agynak megy az üzenet: kell egy adag energia! Ezért kívánják sokan az édeset egy kimerítő mozgás után.Jó ha tudod: a túlzásba vitte edzés következménye, amikor úgy érzed olyan éhes vagy, mint egy farkas!
Nézd meg a japánokat: nyugodtak, kiegyensúlyozottak, nincsenek elhízva, és híresen hosszú életűek. Kövesük a szabályaikat, hogy mielőbb harmóniába kerüljünk saját magunkkal!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!