NÉZD MEG, hogy melyik zöldség vagy gyümölcs milyen szervedre van jótékony hatással.



Dió – agy
A dió nem véletlenül olyan formájú, mint az agyvelő, hiszen három tucat idegingerület átvivő anyagot is képez, amivel elősegíti az agyműködést.

Sárgarépa – szem
A sárgarépa hatékonyan javítja a szem vérkeringését és a működését is.

Paradicsom – szív
A paradicsom belseje olyan, mint a négy szívkamra. Magas a cukor és a C- vitamintartalma, vértisztító és vértolulást oszlató, de vesetisztító is. Ugyanakkor a vértisztító és soványító kúrák elengedhetetlen kelléke. A változó korban lévő hölgyek számára különösen ajánlott!

Szőlő – szív, vérkeringés
A szőlőfürt formája olyan, mint egy szív, a szőlőszem pedig olyan, mint egy vérsejt. Jótékony a szívnek és az érrendszernek, de a trombózis megelőzésre, a visszérre és az allergiára  is nagyon hatásos.

Zellerszár – csontok
A zellerszár, a rebarbara, a kínai kel olyanok, mint az emberi csontok. Nátriumhiány esetén a szervezet a csontokból vonja ki azt, és emiatt a csontjaink meggyengülnek, rosszabb esetben eltörnek. Ezek a zöldségek megerősítik a csontvázunkat, mert 23% nátriumot tartalmaznak.

Gyömbér – gyomor
Legfontosabb hatása, hogy segíti az emésztést, de ugyanakkor a gyomor megnyugtatására és a hányinger elmulasztására is szolgál. Görcsoldó, szélhajtó, gyulladáscsökkentő, és javítja a memóriát is.

Bab – vesék
A vesebab segíti a vesék működését, mert fehérjében és rostokban gazdag. Cukortartalma alacsony, és magas antioxidáns tartalmú.  Ásványi anyagai közül jelentősek a molibdén, a vas, és a mangán. Ez utóbbi nyomelem segítségével meg tudja semmisíteni a szabad gyököket, de emellett gazdag  még B1, K-vitamin, folsav, foszfor, magnézium és nátriumban is.

Édesburgonya – hasnyálmirigy
Normalizálja a vércukorszintet, és ezzel  egyensúlyban tartja a szervezetet a cukorbetegség megelőzése szempontjából.

Avokádó – méh
Az avokádó a méhet és méhnyakot erősíti. Heti 1 avokádó elfogyasztása kiegyensúlyozza a hormonszinteket, megakadályozza a súlyfelvételt a terhesség alatt, és gátolja a méhnyakrák lehetőségét is.

Füge – sperma
A fügék elősegítik a spermák mozgási sebességét, és megnövelik a mennyiségüket, ami kizárja a magtalanságot.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!