Ő volt Franciaország első igazi űrhajósnője, aki ki is jutott a világűrbe.



Claudie André-Deshays Haigneré nevét igen gyakran emlegették egy időben, és még a hírekben is beszámoltak róla. A francia asztronauta nő ugyanis hátborzongató üzenetben figyelmeztette az embereket, hogy van, amiről tudnia kell minden Földlakónak. Mindezt egy hisztériás roham közepette, miközben megpróbált öngyilkos lenni.

Claudie volt Franciaország első igazi űrhajósnője, aki ki is jutott a világűrbe. Az 1981-ben doktorált hölgyet mindig is érdekelte az űr, és a csillagászat.

Meggyőződése volt mindig is, hogy nem vagyunk egyedül a világegyetemben, és ennek több interjújában is hangot adott, persze egy egészséges szkepticizmussal.

1985–1999 között a nemzeti űrhajózási központ, majd 1999–2002-ig az Európai Űrügynökség alkalmazásában állt. Hat francia női jelölt közül választották ki. 1985. szeptember 9-től részesült űrhajóskiképzésben. Összesen 25 napot, 14 órát és 22 percet töltött a világűrben. 2002. június 18-án köszönt el az űrhajósoktól.

Miután hazatért, és felhagyott az űrutazásokkal, hsoszabb ideig nem lehetett hallani felőle, majd politikai karrierbe kezdett, és közben különféle kutatólaboratóriumokat pénzelt, és üzemeltetett.

Később azonban az állam hirtelen megvonta a támogatást a kutatólaboratóriumoktól, melyekkel kapcsolatban állt Indoklás nem volt, pontosabban csak annyi, hogy nincs keret ezekre a kutatásokra.

Claudie azonban nem adta fel, és felhagyva politikai karrierjével kutatónak állt be a Pasteur intézetben.

Innentől kezd érdekessé válni a történet. Az egyes források szerint ugyanis a doktornő - és egyben űrhajósnő, különféle ezoterikus jellegű kísérleteket végzett a laborban.

Hogy ezek a kísérletek pontosan mik voltak, azt nem tudni, nem szivárogtak ki részletek, mivel az ügyes idő előtt eltusolta a kormány, de ha lehet hinni a kétes eredetű ezzel kapcsolatos dokumentumoknak, aktáknak, akkor Claudie a kísérletei által akarta bebizonyítani, hogy az ezoterikus jelenségek valósak, és egy párhuzamos dimenzióval magyarázhatóak.

Más források szerint azon mesterkedett, hogy egy emberi-idegen hibrid DNS-t állítson elő. A kutatásai tehát igen veszélyesek voltak, ráadásul olyan jellegűek, amik egy sor olyan dolgot bizonyíthatnak, amiről az emberek nem tudhatnak. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!