Ettől az ételeid sokkal ízletesebbek lesznek.Gyakorlott háziasszonyok biztosan tudják, de a másoknak jól jöhetnek az alábbi tanácsok:

1. Előre melegítsd fel az olajat

Mindig előre melegítsd fel az olajat, így gyorsabban megsül az étel benne, és nem fog magába szívni feleslegesen egy csomó olajat. Nem hiába írják a receptekben, hogy “felforrósított olajban süsd aranybarnára mindkét oldalát”. Ha zöldséget, vagy sajtot sütsz, nem kell, hogy túl forró legyen az olaj, viszont hús és fánk esetén jól forrósítsd fel.

2. Só az olajba

Hogy ne spricceljen szanaszét a forró olaj, amikor beleteszed a húst vagy a burgonyát, tégy egy csipet sót bele. 

3. Szénsavas víz a masszához

Ha húst, zöldséget panírozol, vagy éppenséggel fánkot készítesz, mindig adj egy kevés buborékos vizet a masszához, így sokkal légiesebb, könnyebb lesz, és az olajat sem szívja magába annyira. Ha nincs kéznél szénsavas víz, akkor szódabikarbónát is használhatsz.

4. Mindig tiszta olajat használj

Az olajat soha ne használd egymás után többször, az újramelegítés által káros anyagok keletkezhetnek benne. Inkább használj kevesebbet, de mindig tiszta olajban süss.

5. Magas hőfokon melegedő olajat használj

Ha gyakran szoktál olajban sütögetni, akkor inkább kukorica-, vagy jó minőségű pálmaolajat használj. Ezek magas hőfokon forrnak, a sütés során nem szabadulnak fel káros szabadgyökök, és toxinok. A napraforgóolaj hamar elkezd égni, füstölni. Ez egészségtelen.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!