Ha nem tudsz úszni, mindenképpen olvasd el. Életet menthet! Ezt a technikát még akkor is jó ismerned, ha egyébként olyan jól úszol, mint egy hal.



Ezt a technikát még akkor is jó ismerned, ha egyébként olyan jól úszol, mint egy hal. Egy tengerész osztja meg velünk azt a módszert, amivel könnyedén elkerülhetjük, hogy megfulladjunk, ha netalántán belesünk a vízbe. Különösen hasznos lesz ez azok számára, akik rosszul, bizonytalanul úsznak, vagy félnek a vízről.

Ennek a trükknek a végrehajtásához csak a nadrágunkra és néhány másodpercre van szükség. Ha látunk valakit fulladozni, gyorsan vegyük le a nadrágunkat, és dobjuk oda neki!

Még akkor is, ha véletlenül estünk a vízbe ruhástul, a lehető leghamarabb húzzuk le a nadrágunkat. A legfontosabb az, hogy szorosan tartsuk, nehogy elússzon.

A nadrág két végét egy erős csomóval kössük össze, így egyfajta mentőövet kapunk. Bújtassuk bele a fejünket.

Fontos, hogy amennyiben van a nadrágon slicc, az mindenképpen a víz felé nézzen és fel legyen húzva!

Ezután erősen csapjunk párszor magunk elé a vízbe, hogy az így vízbe jutott levegőbuborékok a nadrág nyitott, derékrészén keresztül szinte felfújják azt, aminek eredményeképpen tulajdonképpen egy mentőmellényt kapunk.

Ha a fenti leírásból nem egyértelmű, a videón megtekinthető, mit is kell pontosan csinálni, és hogyan működik ez a rögtönzött mentőmellény.

A vízzel való viccelődés sosem vezet jóra, de ha az ember legalább ezt az egyszerű módszert tudja megfulladás ellen, nagy esélye van megmenteni más, vagy akár saját életét is! Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!