A kiszállási díjtól függően 15-30 ezer forintot kérnek el.



A szeptemberi kánikulában sokan megfeledkeztek arról, hogy fel kell készülni a fűtési szezonra. A szakemberhiány miatt a készülékek ellenőriztetésekor várakozásra és növekvő díjakra kell számítani.

Szeptember 15-én hivatalosan is elindult a fűtési szezon Magyarországon.  Sokan azonban csak az első nagy őszi lehűlés időpontjában kapnak a fejükhöz.

Aki az utolsó pillanatra hagyta a fűtési rendszer ellenőrzését, készüljön a legrosszabbra: már most jellemző, hogy csak hetekre előre lehet időpontot egyeztetni a fűtésszerelőkkel. Sőt, a roham miatt áremelkedésre számíthatnak a családok: kiszállási díjtól függően, 15-30 ezer forint között mozog egy általános ellenőrzés.

Pedig az ellenőrzés életbevágóan fontos. A fél éve nem használt tüzelőberendezésekben meglazulhatnak a tömítések, az alkatrészek elmozdulhatnak, ezért az első fűtési nap előtt szakemberrel kell átvizsgáltatni. A gázkészülék lángőrét tilos kiiktatni, működését nem szabad műszakilag módosítani.

A radiátorok légtelenítését mi magunk is elvégezhetjük, ám a hőtermelő-berendezések ellenőrzését csak gázszerelői igazolvánnyal rendelkező, szakképesített személy végezheti el.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján, továbbá a gázigazolvány weboldalon megtalálhatók azok a regisztrált gázszerelők, akik jogosultak a felülvizsgálat, a karbantartás elvégzésére.

Nagyon fontos: csak olyan embert engedjen be a lakásba, aki regisztrált szakember!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!