„Mondtam a nővéremnek, Lizának, hogy ne essen pánikba, minden rendben lesz."



Kis híján tragédiával végződött egy horvátországi nyaralás, amiről a Borsnak számolt be az érintett család.

Egy budapesti édesanya, Orsolya a párjával és két gyermekével, valamint a lánya barátjával nyaralt Horvátországban, Omis üdülővárosában. Négy napot szerettek volna itt eltölteni, múlt hét szerdától szombatig. Minden a tervek szerint alakult, egészen addig, míg el nem látogattak Baška Voda üdülőtelepülésre. Orsolya két gyermeke, a 19 éves Liza és a 17 éves Marci mindenképpen szerette volna kipróbálni az úgynevezett para­sailingezést, a vízi ejtőernyőzést. Ennek a lényege, hogy egy hajóról egy ejtőernyő segítségével a levegőbe engedik a turistákat.

„Csütörtök délután, nagyjából öt óra magasságában szálltunk hajóra. Heten voltunk utasok a fedélzeten, plusz a kétfős személyzet. Maga az egész 500 kunába, nagyjából 22 ezer forintba került. Izgultam, már akkor is, amikor felemelkedtek, de ez természetes. Utána viszont láttam, hogy a személyzet kapkodni kezd, korrigálni próbáltak, gázt adtak, mivel megrogyott a kötél, pedig a széllel nem volt baj” – mesélte Orsolya a lapnak. 

A két fiatal nagyjából 200-250 méteres magasságba emelkedett, de mivel az ernyő a könnyebb leérkezés érdekében több helyen is lyukas, hamar süllyedni kezdtek. „Mondtam a nővéremnek, Lizának, hogy ne essen pánikba, minden rendben lesz. Nagyjából egy perc telt el, míg a vízbe csapódtunk, nagy szerencse, hogy nem egy sziklás részre – mesélte a Borsnak Marci. – Mentőmellény volt rajtunk, de gyorsan kicsatoltam magamat, majd Lizát is, aki az egyik karját beütötte a landoláskor. Mire ez megtörtént, már jött értünk a hajó. Egy férfi beugrott, és felsegített minket a fedélzetre.'

Az ejtőernyős tengeri túrát szervező személyzet visszaadta a pénzt a családnak. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!