A zenekar csak a koncert után tudta meg, milyen tragédia történt a nézőtéren.Az LGT két tagjával és neves zenészekkel felálló Zenevonat épp Polgáron koncertezett, amikor egy férfi a nézőtéren szabályosan kivégezte régi haragosát - tudta meg a Bors a hétfői gyilkossággal kapcsolatban - olvasható az Indexen.

A többgyermekes családapa, H. Ernő a Hajdú-Bihar me­gyei Polgáron vitte el családját egy koncertre. A főtéren épp a Zenevonat nevű formáció koncertezett, amikor megjelent egy férfi, Szilveszter, aki már hónapok óta fenyegette H. Ernőt. Azonnal Ernőre támadt, és több késszúrással valósággal kivégezte őt. A késelést a gyerekek is végignézték - írja a Bors. A haldokló férfit a helyszínről kórházba vitték, de már nem tudtak segíteni rajta.  

A tettes és az áldozat rossz viszonyban voltak, Szilveszter már hónapok óta fe­nyegette a közösségi oldalakon Ernőt. Azt ígérte, ha egyszer találkoznak, végez vele. 'Senki nem gondolta komolyan, hogy megteszi. Azt hallottuk, hogy valamilyen féltékenységi mizéria állt a háttérben' – mondták. 

A gyilkos a tömegben lopózott Ernő mögé, aki csak akkor vette észre, amikor egyszer a nyakába és többször a hátába vágta a kést. A rendőrök hamar kimentek, a gyilkos el sem mozdult a helyszínről. 

Szemtanúk szerint a koncertet le sem állították a gyilkosság miatt. A Zenevonattal fellépett az épp a születésnapját ünneplő Karácsony János, az LGT gitárosa és Solti János, az LGT dobosa is. Az együttesben Heincz Gábor Biga is fellépett, ő is csak a koncert után értesült a történtekről, a színpadról semmit sem vettek észre. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!