A zenész barátja 17 év után szólalt meg...



Közel 17 éve már, hogy újév másnapján a Király örökre itt hagyta rajongóit. Halála száz­ezreket megrendített. Jó barátja, Komáromi István azt mondja, megérezte, hogy a gyilkos fegyver rosszul fog elsülni. Zámbó Jimmynek közeli barátai közé tartozott Komáromi István, az egykori XXII. kerületi rendőrkapitány és nyugalmazott dan­dártábornok, aki később szintén zenész lett, és több dalt is írt a sztárnak. Az egykori főrendőr meghatódva mesélt az énekesről.

Elmondta, soha nem dicseketett azzal, hogy barátok Jimmyvel, mert neki természetes volt a barátságuk. Arról is mesélt, hogy ő maga ellenzi a fegyvertartást, utolsó éveiben, amit a rendőrség kötelékékében főkapitányként töltött, semmiféle fegyvert nem tartott magánál, mégis ő volt az, akinek alá kellett írnia a fegyverviselési engedélyeket.

Komáromi Istvánt (kis képen) mind a mai napig megrázza, ha Jimmy halálára gondol

De a barátja szerette a fegyvereket, akit az egykori főkapitány próbált is lebeszélni a viseléséről.

Mindig mondtam neki, hogy „tedd el, nincs rá szükséged, egyszer rosszul fog elsülni', de nem hallgatott rám. Lehet, hogy a mai napig élne, ha megfogadja a tanácsomat. Sokszor mutogatta, elővette, de mindig elrakattam vele

– mondta Komáromi István, aki a mai napig úgy emlékszik arra a végzetes január másodikára, mintha tegnap történt volna.

'Megoszlanak a vélemények Jimmy haláláról. A rendkívüli ha­lálesetek vizsgálatánál alaptapasztalat, hogy az illető hozzátartozói nem hiszik és nem fo­gadják el a körülményeket. Ezért rebesgették, hogy valaki megölte, és nem is úgy volt, ahogy hírt adtak róla. A legjobb tudomásom szerint egyszerű baleset volt. Nem figyelt oda, és megtörtént az a szörnyű dolog, amire sokszor fi­gyelmeztettem. Nem akart ő meghalni. Nem volt az a típus. Élni akart, a csúcson volt ' – mondta könnyek között az egykori énekes barátja és zenésztársa.
Zámbó Jimmy január 20-án lenne hatvanéves...

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!