Elég szeszélyesnek ígérkezik a jövő heti időjárás!



Mától csapadékosabbra fordul az idő, helyenként akár az ég is megdörrenhet majd.

Vasárnap kezdetben még csak néhol számíthatunk kisebb esőre, egy-egy záporra, a kora délutáni óráktól azonban délnyugat felől egyre több helyen várható csapadék. A Dunántúlon néhol jelentősebb mennyiségű eső is hullhat, intenzívebb záporok is kialakulhatnak, helyenként az ég is megdörrenhet majd.

Estére az északkeleti országrészbe tevődik át a csapadék súlypontja. Délelőtt még több helyen lesz élénk a déli-délnyugati szél, délután azonban legyengül a légmozgás. Hajnalban 5-9 fok között alakul a minimum-hőmérséklet, délután 13-17 fokot mérhetünk.

Hétfőn napközben több helyen alakulhat ki kisebb eső, zápor, a délnyugati tájakon helyenként egy-egy zivatar is előfordulhat. Többfelé megélénkül, néhol megerősödik a nyugati-délnyugati szél. A hajnali órákban 3-6, délután 8-13 fokra van kilátás.

Kedd reggel délnyugat felől egy újabb csapadékzóna éri el hazánkat, amiből inkább csak a Dunántúlon eshet jelentősebb mennyiségű eső. Napközben megélénkül, a Dunántúlon megerősödik, néhol viharossá fokozódik az északi-északkeleti szél. Délután 9-14 fokig emelkedhet hőmérséklet. 

A hét további részében alapvetően enyhe marad az idő, de nem érdemes messzire tenni az esernyőket, mivel a jelenlegi számítások szerint kisebb-nagyobb csapadék mindennap előfordulhat majd. Forrás: idokep.hu

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!