Napról napra egyre jobban bedurvul az időjárás.Szombaton még nem lesz okunk panaszra a hőmérséklet miatt, 15 fok is lehet, de azért az időjárás gondoskodik róla, hogy nagyon ne éljük bele magunkat a tavaszba.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint ma délután Borsod, Szabolcs megye térségében átmenetileg viharos (55-70 km/h) széllökés előfordulhat. Kis valószínűséggel napközben a délkeleti határ közelében villámtevékenység is lehet.

Vasárnap erősen megnövekszik a felhőzet, és északnyugat felől eső, zápor várható. A nyugati szél sokfelé lesz erős, a csúcsérték 15°C körül alakul.

Hétfőn erősen felhős, DNy-on borult lesz az ég. DNy felé haladva egyre nagyobb területen alakul ki eső, zápor, néhol zivatar. Viharossá fokozódhat az ÉNy-i szél, és erős hidegfronti hatás várható. Visszaesik a hőmérséklet, délután már csak 10 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedden a viharos szél hatására csökken a felhőzet, kisüt a nap, de futó zápor előfordulhat. Visszatér a hajnali fagy, reggel 0, délután 10°C valószínű.

Szerdán és csütörtökön borús időre, mindkét nap többfelé esőre van kilátás. Hűvös, barátságtalan idő ígérkezik 6-12°C közötti maximumokkal.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!