Nem láthatjuk őket, pedig sokak kedvencei voltak.



A koronavírus miatt márciustól másfél hónapig szüneteltek a Barátok közt forgatásai, majd szigorú óvintézkedések mellett április 27-én a legnagyobb biztonságban ismét elindultak a munkafolyamatok. Az új munkarend kiválóan bevált, ám Vili bácsi és Bözsi mama karaktere a járványhelyzet áldozata lett, óvni kellett az idősebb színészeket, írja a Blikk.

– Óriási erőfeszítéseket kellett tennünk annak érdekében, hogy minden színész és a teljes stáb biztonságban érezhesse magát. Új munkamenetet dolgoztunk ki, a forgatókönyvek azon részeit átírtuk, melyben fizikai érintkezések – ölelkezések, puszilkodások – voltak, ezeket jelentősen lecsökkentettük, átalakítottuk. Büszke vagyok a csapatra, hiszen kivétel nélkül mindenki betartotta a közös érdekeinket szolgáló szabályokat, még ha ezek miatt hosszabb időt vettek igénybe a forgatások – mondja Ondruss Ilona, a Barátok közt producere.

– Sorsfordító döntéseket is meg kellett hozni: a Vili bácsit alakító Várkonyi Andrástól és a Bözsi mama szerepét játszó Szilágyi Zsuzsától ideiglenesen búcsút vettünk. Mivel mindketten veszélyeztetett korúak és krónikus betegségeik vannak, ezért az egészségük és biztonságuk érdekében nem kockáztathattunk; egy időre megváltunk.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!