Gyászoló családjának csak egyetlen kérése van.Lakott területen több mint 120 kilométer/órával hajtott az a férfi, aki elütötte a patikából éppen kilépő 83 éves P. Sándort.

Az idős embernek esélye sem volt elugrani a BMW elől. A borzalmas balesetet végignézte a helyszínnel szemben dolgozó Krisztina.

– 'Hiába telt el több nap is, még mindig a látottak hatása alatt vagyok. Sanyi bácsit mindenki ismerte és szerette Érden. Egyedül élt, de idős kora ellenére tökéletesen ellátta magát. Amikor kijött a patikából, éppen csak az egyik lábával léphetett le az útra, amikor jött a kocsi. Kegyeleti okokból nem szeretném taglalni, hogy Sanyi bácsi hogyan vesztette az életét, ilyet eddig csak filmekben láttam.'

Az autós – miután elütötte az idős férfit, még összeütközött egy furgonnal is. Annak sofőrjét mentőhelikopter vitte el, de állítólag a kórházban meghalt – elevenítette fel a Bajcsy-Zsilinszky úton történteket a zöldségesboltban dolgozó Krisztina.

A hozzátartozó család és az unokák annyit nyilatkoztak a tragikus esettel kapcsolatban, hogy addig nem nyugszanak, amíg a vétkes méltó büntetését el nem nyeri. Azért fordulnak a helyi önkormányzat és a lakosság felé, hogy aláírást gyűjtsenek és tiltakozásukkal ezt az útszakaszt alakítsák át, hogy ne történhessen másokkal is ilyen tragikus kimenetelű baleset a jövőben.

Ezen az útszakaszon a helyiek szerint szinte minden hétre jut egy súlyos baleset.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!