Egy ártatlannak tűnő járókelőnek is lehetnek hátsó szándékai...



A gyanútlan, jóhiszemű turisták a piti tolvajok legkönnyebb áldozatai. Sokszor nem gondolnánk, hogy becsapnak minket, máskor pedig már túl későn vesszük észre, hogy megkárosítottak minket. Ebben a gyűjteményben megtalálsz minden olcsó trükköt, amivel a zsebtolvajok és csalók a turisták közelébe férkőzhetnek.

Ingyenes apróság

Hol? Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Egyiptom

Egy idegen odalép hozzád és feléd nyújt egy kis karkötőt vagy egyéb apróságot. Amikor elveszed, pénzt kér érte. Ha túlságosan elmélázol, akár a pénztárcádat is elvihetik közben.

 

Rózsa a barátnődnek

Hol? Franciaország, Olaszország

Odamegy hozzád egy rózsákkal teli kosaras férfi és egy szál rózsát nyújt a barátnődnek, sűrű bókok közepette. Egy szál rózsája annyiba kerül, mint máshol egy csokor. Ha visszautasítod, nyilvánosan sérteget, megaláz és becsmérli az anyagi helyzetedet.

 

Hamis kupon

Hol? Franciaország, Anglia

A hosszú sorban múzeumi belépésre várakozó turisták között rendszeresen felbukkannak olyanok, akik soron kívüli belépés-kupont árulnak. Sajnos csak akkor derül ki, hogy a kupon hamis, amikor a pénztárnál megpróbálod beváltani.

 

Cipőpucoló

Hol? Törökország

Egy férfi elejti előtted a cipőkeféjét, és amikor lehajolsz, hogy visszaadd neki, ő úgy tesz, mintha hálája jeléül, ingyen kipucolná a cipődet. A végén aztán persze mindig pénzt kér érte.

 

Szobaellenőrzés

Hol? Bárhol a világban

Két személy, akik a hotel egyenruháját viselik, bekopog a hotelszobádba azzal az ürüggyel, hogy megnézik, minden rendben van-e. Ha egyedül vagy, egyikük lefoglal a csevegéssel, míg a másik körbeszalad a szobában és elemel ezt-azt a holmijaid közül.

 

Fotós

Hol? Európa

Egy idegen szívélyesen felajánlja, hogy készít rólad fényképet. A végén jobb esetben pénzt követel érte, rosszabb esetben meglóg a fényképezőgépeddel vagy a mobiloddal.

 

Lassú számolás

Hol? Európa

Ez a lehúzás egy teljesen átlagos szupermarketben is megtörténhet veled. A pénztáros túl sokáig számolgatja a pénzt, többször összezavarodik, újrakezdi, mindezt azért, hogy elveszítsd a türelmedet és a végén hagyd ott neki a visszajárót.

 

Zárva van a hotel

Hol? Európa

A taxisnak bemondod, hogy melyik hotelbe mennél, ő pedig azt válaszolja, hogy a hotel be van zárva és ajánl helyette egy másikat, ami persze sokkal drágább. Ő ezért részesedést kap a hoteltől.

 

Angol gyakorlás

Hol? Kína

Két-három végtelenül kedves helyi lány, amikor meghallja, hogy angolul beszélsz, leszólít és megkér, hogy gyakorold velük egy kicsit az angolt. Elmentek teázni vagy étterembe, mert úgy értelmezed, hogy cserébe ők fizetik a számlát. De mire fizetni kell, ők felszívódnak.

 

Álszerzetesek

Hol? Kína

Egy csoport 'szerzetes' megkér, hogy adakozz a templomuk javára. Még egy kis könyvet is kapsz az eddigi adományozók nevével és az összeggel, hogy ők mennyit adtak. Sajnos sosem lehet biztosan tudni, hogy valódi szerzetesek valódi templomi gyűjtéséről van-e szó, mégis rengetegen beleesnek a jóhiszeműség csapdájába.

 

Hamis buszmegálló

Hol?  Kína

Látsz egy buszmegálló táblát és megállsz, de a busz csak nem akar jönni. A végén belefáradsz és hívsz egy taxit. Pont ez a beugratás: a taxisok hamis táblákat helyeznek el, hogy ezzel serkentsék a forgalmat.

 

Áldás

Hol? Ázsia

A 'szent' ember felajánlja neked, hogy megáld, persze csak bizonyos pénz ellenében. Ha visszautasítod az 'áldást', helyette száz átkot zúdít a fejedre.

 

Rohanó taxis

Hol? USA

Amikor a hotelhez értek, a taxis előzékenyen felajánlja, hogy segít a csomagokat kipakolni. De elég egy kevésbé éber pillanat és máris elszelel az egyik bőröndöddel!

 

Folt a ruhán

Hol? Brazília

Valaki leönt egy pohár folyadékkal, ami persze nem véletlen, de annak tűnik. Utána kézzel-lábbal segít, hogy a foltot letakaríthasd, közben viszont módszeresen átvizsgálja a zsebeidet is.

 

Taxisofőr trükk

Hol? Bárhol a világon

A taxisok szeretik kihasználni a turisták tájékozatlanságát és bárhol előfordulhat, hogy háromszor olyan hosszú úton visznek el a célállomásig, mint kéne. Másik kedvelt trükk náluk, hogy a taxióra már akkor mutat bizonyos távot, amikor még be sem szálltál.

 

Rossz rendőr

Hol? Bárhol a világon

Odamegy hozzád néhány 'rendőr' és elmondja, hogy ebben a városrészben hamis bankjegyek tűntek fel, ezért át kell kutatniuk a pénztárcádat. Amikor visszaadják, az természetesen már üres. Van olyan trükk is, ahol azt állítják, gond van a vízumoddal és megpróbálnak megbírságolni.

 

Törött fényképezőgép

Hol? Bárhol a világon

Egy 'turista' odaadja a gépét, hogy készíts róla fotót. A gép azonban nem működik. Amikor vissza akarod adni neki, a fényképezőgép 'véletlenül' leesik. Ezért a 'turista' téged hibáztat és követeli, hogy fizesd ki a tönkrement masinát.

 

Állatos képek

Hol? Bárhol a világon

A sétálóutcákban találkozhatsz majmot, papagájt vagy kígyót a vállán tartó emberrel. Amikor közelebb mész, átrakja a te válladra és lefotóz, de pénzt követel a fényképért.

 

'Kiegészítő' menü

Hol? Bárhol a világon

Néhány étterem olyan trükkhöz folyamodik, hogy a bejáratnál kitesz egy olcsóbb menüt vagy étlapot, de amikor fizetésre kerül a sor, már egy drágább étlap árai alapján számolnak.

 

Ingyenes túrák

Hol? Bárhol a világban

Találkozhatsz a kínálatban ingyenes, vezetett túrákkal, amiknél nem kell fizetned, pedig busszal visznek. Hogy mi ebben az üzlet? Az idegenvezetők bevisznek téged olyan boltba vagy étterembe, ahol fizetnek nekik minden túracsoportért. Te pedig költekezhetsz kedvedre.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!