Április 1-től lépnek életbe az új szabályok.



A járványhelyzetre és a kijárási korlátozásra való tekintettel a nyugdíjasok, mint veszélyeztetett korúak védelme érdekében 2020. április 1-től visszavonásig a kézhezvételt megkönnyítő kézbesítési megoldásokat vezet be a Magyar Posta nyugdíjasok számára valamennyi utalványtípust érintően. A változás szerint amennyiben az utalvány címzettje nyugdíjas és személyesen nem kívánja átvenni az utalvány összegét, élhet az egyszerűsített meghatalmazás lehetőségével, és megbízhatja a pénz átvételére akár a szomszédot vagy mást, aki iránt bizalommal van. A meghatalmazás egyszeri alkalomra szól.

Ha a nyugdíjas nem tartózkodik otthon, akkor a kézbesítő értesítést hagy hátra, illetve az eseti egyszerűsített meghatalmazás nyomtatványt. Az értesítésen a Posta feltünteti annak a postahelynek a telefonszámát, ahol telefonon kérhető az ismételt kézbesítés, melynek külön díja ez esetben nincs. Az ismételt kézbesítéskor a címzett vagy az eseti meghatalmazott átveheti az összeget.

A Magyar Posta folyamatosan vizsgálja a posták forgalmát, terheltségét, és ennek alapján szűkíti április 2-tól visszavonásig egyes postái nyitva tartását.

Hétköznap egységesen 18 órakor bezárnak a hosszabban nyitva tartó posták, ez alól kivétel: Budapesten három posta, amelyek 20 óráig várják az ügyfeleket, valamint a megyeszékhelyek szombaton nyitva tartó postái hétfőnként változatlan nyitva tartással üzemelnek majd. A jelenleg is 18 óra előtt záró posták nyitva tartása nem változik.

Korábban bevezette a Posta a biztonságos várakozási rendet. Ennek érdekében a gyógyszertárakhoz hasonlóan egyszerre csak annyi ügyfél tartózkodhat az ügyféltérben, ahány kiszolgáló pult működik. A Magyar Posta a többi várakozót arra kéri, hogy a bejárat előtt várjanak, egymástól javasoltan körülbelül 1 méterre.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!