Felhívás a Magyar Posta Zrt. honlapján.Újabb hamis hirdetés jelent meg internetes oldalakon, amelyben a Magyar Posta logóját felhasználva nyereményjátékot hirdetnek, és klikkelésért cserébe komoly értékű nyereményeket ígérnek. Máskor pedig a Posta nevében személyes adatokat kérnek telefonon - jelezte a cég.

A Magyar Posta Zrt. honlapján arra figyelmeztet, hogy jelenleg nincs olyan nyereményakciója, amellyel telefonkészüléket lehet nyerni. A Posta akcióit, nyereményjátékait a hivatalos csatornákon hirdeti, böngészés közben felugró ablakként, honlapokba beépülő hirdetésként nem jelenik meg. Az állami társaság által meghirdetett akciókhoz minden esetben tartozik játékszabályzat, így ha azt az adott weboldalon nem találja, gyanakodjon, és zárja be azt az ablakot.

Az utóbbi hetekben ismét jelezte néhány ügyfél, hogy a Magyar Posta nevében hívták fel őket ismeretlenek és érkező vagy át nem vett küldeményre hivatkozva személyes adatokat szerettek volna megtudni. Fontos tudni, hogy a Magyar Posta telefonon nem kér be érzékeny személyes adatokat, ezért ha ilyen történik, járjanak el kellő körültekintéssel és amennyiben lehetséges, tájékoztassák a Magyar Posta ügyfélszolgálatát (06-1-767-8282).

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!