Csillapítja a köhögést, elmulasztja a náthát, a hányingert, a kemoterápiák kellemetlen kísérő tüneteit. Ajánlják emésztési panaszokra, hisz enyhíti a puffadást, könnyebbé teszi az emésztést.A megoldás: gyömbér. A gyömbér ereje a kurkumin nevű fitokemikáliában rejlik. Vizsgálatok szerint a növény elsősorban ennek köszönheti rákellenes és gyulladáscsökkentő hatását. Hatóanyagai akkor is megőrzik erejüket, amikor a gyökeret feldolgozzák. Legjobb lereszelni!

Igazi elixír!

A mézes-gyömbér fogyasztását mindenkinek kötelezővé kellene tenni! Annyi jó hatása van, hogy vétek nem fogyasztani. Az elkészítése sem bonyolult: Vegyünk egy nagyobb méretű gyömbért. Reszeljünk le, és keverjük össze 500 ml házi mézzel. Belecsavarhatunk egy citromot is. Ebből az elixírből naponta 3-4 alkalommal együnk egy kanálnyit. Ne fém tárggyal nyúljunk bele, hanem fakanalat használjunk. Már 4 nap után várható eredmény.

Elmulasztja a megfázás tüneteit!

A gyömbér képes gátolni azoknak az anyagoknak a termelődését a szervezetünkben, amelyek hozzájárulnak a hörgők összehúzódásához és a láz kialakulásához. A gingerol természetes köhögéscsillapítóként hat.

NYOMJ EGY LÁJKOT ÉS

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!