"Átfutott az agyamon, hogy hogyan tudom megugrani."



15 kérdés, 3 segítség, 40 millió forint és Gundel Takács Gábor. Noha a népszerű televízióst már számtalan vetélkedőben láthattuk, a Legyen Ön is milliomos! kvízmesteri székét most először foglalja el.

Több mint tizennyolc évvel ezelőtt, 2000 februárjában mutatták be először hazánkban az egész világot meghódító kvízműsort, a Legyen Ön is milliomos!-t, amit az egykori professzor, Vágó István tett legendássá. A műveltségi vetélkedőt később Fábry, majd Friderikusz Sándor vezette az RTL Klubon, a TV2 azonban hamarosan Gundel Takács Gáborral tűzi újra műsorra

– A műsor még rendkívül kezdetleges állapotban van, jelenleg a castingok és az előkészületek zajlanak. Az, hogy mikor tűzik műsorra, a TV2 döntése, erről még én sem tudok nyilatkozni – kezdte a Borsnak a Legyen Ön is milliomos! újdonsült kvízprofesszora, Gundel Takács Gábor, akiben rengeteget kérdést vetett fel a megkeresés.

– Noha kétségkívül örültem, hogy rám gondoltak, mégis sok minden átfutott az agyamon az ötlettel kapcsolatban. Elsősorban az, hogy ez egy nagyon népszerű, és komoly műsor, amit Vágó István vitt sikerre, és vajon hogyan tudom megugrani, hogy ne csak egy utánzat, hamisítvány legyek. Vágót másolni ugyanis kész öngyilkosság! Tehát a lecke fel van adva, de azt hiszem, meg fogom tudni oldani, ezért is vállaltam el a felkérést – ismerte be a televíziós.

– A másik, ami felmerült bennem, hogy a mai világban hol van helye a hazai műsorpiacon egy ilyen műveltségi, alapvetően verbális játéknak, hiszen ma már a klasszikus értelemben vett műveltség egyre kisebb, és egyre kevésbé fontos, mint annak idején. Ezekre a kérdésekre majd nyilvánvalóan csak a székben ülve fogok választ kapni – magyarázta a műsorvezető, aki 1500 vetélkedővel és megannyi műsorral a háta mögött ma­gabiztosan és felkészülten vág neki az új kihívásnak.

– Amikor a kérdésírók elkészülnek, megkapom a kérdéseket, hogy magam is fel tudjak készülni. Bár igyekszem folyamatosan olvasni, fejleszteni és képezni magam, mégis ez egy teljesen más jellegű fejtágítást igényel, mint amit egyébként a saját magam trenírozása érdekében folytatok. Olvasó családban nőttem fel, számomra rendkívül fontos az intelligencia, a tudás és az ismeret, ilyen szellemben próbálom nevelni a gyerekeimet is, az azonban, hogy kinek mekkora a lexikális tudása, kevésbé érdekel, mint az, mennyire tapasztalt, bölcs. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!