Egyre több jel utal arra, hogy idén megszakad ez a hagyomány.



A kormány tavaly - a 2016-hoz évhez hasonlóan - minden nyugdíjasnak, illetve nyugdíjszerű ellátásban részesülőnek biztosított 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt karácsonykor. Most egyre több jel utal arra, hogy idén megszakad ez a hagyomány, és nem kapnak utalványt a nyugdíjasok az Orbán-kormánytól - írja a napi.hu.

A tavalyi évben Orbán Viktor már az októberi Idősek Tanácsa ülésén bejelentette, hogy decemberben 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt kapnak a nyugdíjasok, ezt az emberi erőforrások minisztere a november 15-i, szerdai sajtótájékoztatóján megerősítette, és bejelentette, hogy november 24-én el is kezdték postázni az utalványokat. A Magyar Postának körülbelül egy hónap kellett, hogy mindenkinek ki tudják vinni az utalványt.

Ezzel szemben idén októberben Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csak annyit mondott, hogy vizsgálni fogják annak lehetőségét, hogy kapjanak-e a nyugdíjasok utalványokat, és már november 27-e van.

A napi.hu megkeresésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte, idén eddig a kormány két, közvetlen a nyugdíjasoknak szóló támogatásról döntött: húsvétkor 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt adtak, most novemberben pedig nyugdíjprémiumot és egyszeri juttatást fizettek. A válaszukban semmilyen utalás nem volt arra, hogy a kormány egyáltalán foglalkozna a kérdéssel.

Ha döntöttek volna róla, akkor már biztosan bejelentették volna, a Postának viszont valószínűleg egy hónap akkor is kellene a kézbesítéshez.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!