Hazament az iskolából, és végzett magával.



A nagyberegi család története felzaklatta a helybélieket. Senki nem érti, hogy a kisfiú miért döntött az öngyilkosság mellett. 

A hírek szerint Ernő egyest kapott az iskolában, majd lebukott egy tanóra alatt folytatott levelezéssel. A tanítónője közölte vele, hogy az esetről tájékoztatni fogja a szüleit. Ezt követően a kisfiú hazament az iskolából, és felakasztotta magát. 

'Enikőék családját mindenki sokra tartja Nagyberegen, nem is értjük, hogy történhetett meg pont velük ez a tragédia. A kis Ernő olyan jó és tisztelettudó gyerek volt, és ahogy tudom, kitűnően tanult. A faluban mindenki azt találgatja, hogy mi vihette rá erre őt, mi lehetett az a probléma, amiből ennyire nem látott kiutat' - mondta egy falubéli.

Nem csak az ismerősök, hanem Ernő edzője is értetlenül áll a helyzet előtt:

'Ő nem csak remek focista, hanem remek ember is volt. Imádott játszani, mindene volt a labda.'

Szakemberek szerint a mai fiataloktól a család nem az erőfeszítést, hanem a jó teljesítményt várja el, ez pedig sok esetben komoly traumát okozhat a gyerekekben.

'Mivel már úgy kerülnek iskolába, hogy tudnak írni-olvasni, ezért az első években nem tanulnak meg küzdeni, később pedig az első kudarcnál könnyen feladják a harcot' - mondta Végh József kriminálpszichológus a Blikknek

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!