A szarkák köztudottan agresszívan védik a fészkeiket a párzási időszakban, és megtámadják azokat, akik túl közel merészkednek.



A tragikus baleset az ausztráliai Queensland egyik parkjában történt. Simone éppen a kislányával, Miával sétált, amikor rátámadt a madár.

A nő lehajolt, hogy elkerülje a felé repülő madarat, de megbotlott, és elesett. A kis Mia az eséstől halálos sérüléseket szerzett.

A kislány édesapja, Jacob, azonnal mentőt hívott, és a csecsemőt azonnal kórházba szállították, de végül „belehalt a tragikus és hirtelen balesetbe”.

„Az egész világunkat elvették tőlünk, és a fájdalom, amit tapasztalunk, elképzelhetetlen.” – mondta az édesapa. „Nagyon hálásak vagyunk a valaha kapott legértékesebb ajándékért.”

A szarkák köztudottan agresszívan védik a fészkeiket a párzási időszakban, és megtámadják azokat, akik túl közel merészkednek. A támadó madarat eltávolították a parkból, és szabadon engedték egy bozótosban. Mivel a szarka védett fajnak számít Ausztráliában, tilos elpusztítani.

Adrian Schrinner, Brisbane főpolgármestere így nyilatkozott: „Ez olyasmi, amit senki sem akar látni, olyasmi, ami eddig még soha nem történt meg, és meg akarunk bizonyosodni róla, hogy soha többé nem is fog. A támadó szarkák az ausztrál élet részei. Nem sok olyan ember van Brisbane-ben, akiket életük bizonyos szakaszában ne támadott volna meg egy szarka.”

Ezen a felvételen az látható, hogyan támad meg egy rollerező ausztrál kisfiút a szarka. Az apja készítette a videót, aki először még viccesnek találta a helyzetet: (kattints a képre)

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!