Allergiás reakciót okozott a fagylalt, az orvosok tehetetlenek voltak.Egy 9 esztendős brit kislány életét vesztette, miután megevett egy közönséges fagylaltot, mivel allergiás reakciót váltott ki a kislány szervezetében.

Az eset pár héttel ezelőtt történt. A kislány egy spanyolországi nyaraláson volt a szüleivel, amikor egyre rosszabbul és rosszabbul érezte magát. A szülők a Costa del Sol-i sürgősségire siettek a gyermekkel, ahonnan azonnal átszállították a kislányt egy malagai gyerekkórházba. Az állapota akkor már válságos volt. Bármennyire is igyekeztek orvosolni a helyzetet, az életét sajnos nem tudták megmenteni.

A fagylalt, melyet a kislány választott, dióból és tejből készült - olyan összetevőkből, melyekre a kislány állítólag allergiás volt. Ahogy a termék a szervezetébe került, anafilaxiás sokkot okozott. Hiába avatkoztak be az orvosok, már nem lehetett megmenteni az életét.

Az esetet a Sevillai Toxikológiai Intézet vizsgálja, hogy kizárja vagy éppen megerősítse annak minden lehetőségét, hogy a fagylalt volt a 9 éves gyermek halálának az okozója.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!