Minden nap inni kellene!



Először nézzük a receptet, és utána azt, hogy mi mindenre jó!

Hozzávalók:

  • 2 db sárgarépa
  • 2 db alma
  • 1 dl narancslé vagy víz

A sárgarépa nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, ezért segít, hogy savtalanítsa a vérünket. Hozzájárul az egészséges csontozat és fogazat kialakulásához – ezért nagyon ajánlott már gyerekkorban sokat fogyasztani belőle.

Fogyókúrázóknak is ajánlott, mivel csillapítja az éhségérzetet, és úgy tölt el jóllakottság érzéssel, hogy közben hasznos tápanyagokkal lát el.

Egészségünk szempontjából leghatásosabb a gyümölcscentrifugával készített nyers sárgarépa lé.

A sárgarépa az egyik legjobb májtisztító. Azáltal, hogy savtalanítja a vért, hozzájárul a hatékony májtisztításhoz, ezáltal pedig az egész szervezet egészséges működéséhez. A sárgarépa más klorofill tartalmú zöldségekhez hasonlóan segít a szervezetben lerakodó nehézfémeket eltávolítani.

A szép bőr gyógyszere lehet a sárgarépa. Mivel leginkább a felhalmozódott méreganyagoktól, és a nem megfelelő emésztéstől alakulnak ki a bőrkiütések, foltok, pikkelysömör, pattanások, ezért jó, ha minél több sárgarépát fogyasztunk. Nem csak a savfelhalmozódást akadályozza meg, hanem magas B-vitamin tartalmával is a bőr szépségét támogatja.

Kutatások során bebizonyították, hogy a dohányosok élettartama jóval meghosszabbítható a bőséges A-vitamin bevitellel. A sárgarépa sok A-vitamint tartalmaz, ezért hatékony a tüdőrák elkerülésében is. Legalább napi egy pohár friss sárgarépalé ajánlott.

A sárgarépalé tisztítja a beleket, serkenti a mellékvesék és a hasnyálmirigy működését. Jó hatással van az emésztésre is. A sárgarépa olyan értékes összetevőket tartalmaz, melyek segítségével hatékonyan gyógyítható az ízületi gyulladás, és a szervezetben fellépő bármilyen gyulladás.

A sárgarépa az egyik legjobb látásvédő és javító zöldségünk. Fogyasszunk minél többet, így megelőzhetjük az öregkori szembetegségeket és a szürkületi vakságot is.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!