A világ legvagyonosabb embereinek 60 százaléka mindössze négy országban zsúfolódik össze. Van meglepetés is a dobogósok között!



A világ legvagyonosabb embereinek 60 százaléka mindössze négy országban zsúfolódik össze a World Wealth Jelentés szerint - áll a Business Insider cikkében.
A legvagyonosabb emberek definíciója az, hogy „legyen nekik 1 millió dollárnyi, vagy több befektethető eszköze, de ebbe nem tartozik bele az elsődleges lakhely, a gyűjteményei, a fogyóeszközök és a tartós fogyasztási cikkek”.
Négy kontinens országaiból jött ki a top 10-es lista, amelyek erős export gazdasággal és szolgálati ágazattal rendelkeznek, ami sokszor a legfontosabb jellemző. 


10. Olaszország – 229 000
2016-ban a bankrendszere lehet, hogy volatilis, de attól még Olaszország mindig az euróövezet egyik legnagyobb gazdasága, és a milliomosok száma 4 százalékkal nőtt 2015-höz képest.

9. Ausztrália – 234 000
A jelentés szerint Ausztráliában 4 százalékos növekedés volt a milliomosok számában. Sokan az ország bányászatán gazdagodtak meg, amely több mint 7 százaléka a bruttó hazai termékének, és hatalmas része van a gazdasági növekedésben.

8. Kanada – 321 000
Lehet, hogy jó hely élni, de Kanada vesztett a milliomosaiból tavaly óta, 3 százalékkal csökkent a milliomosok száma az országban. A jelentés részben a gyengén teljesítő részvénypiacokat okolja, amely következtében egy kisebb elvándorlás indult meg az országban.

7. Svájc – 358 000
Svájc az egyik közkedvelt helyük a milliomosoknak a bankok miatt, szóval talán nem is meglepő, hogy az országban sok a milliomos. Ellentétben néhány országgal a listán, Svájcban nem koncentrálódott a milliomosoknál a vagyon, mivel itt az egyik legmagasabb az egy főre jutó jövedelem szintje a világban is.

6. Franciaország – 523 000
A milliomos lakosság tavalyhoz képest 6 százalékkal ugrott meg Franciaországban. Azok a kivetett közvetlen adók, amik az 1,3 millió euró fölött keresőkre róttak ki sem ijesztettek el túl sok milliomost, és Párizzsal most még jobb helyzetben lesznek, mert versenybe szállt a londoni bankokért.

5. Egyesült Királyság – 533 000
Apropó London, az Egyesült Királyság a mai napig rengeteg milliomost köszönhet annak, hogy ott van a világ egyik legnagyobb pénzügyi központja a világon. Hogy mennyit fog ez változni a Brexit után még senki sem tudja.

4. Kína – 1 034 000
A világ legnagyobb népessége párosulva egy olyan gazdasággal, amely folyamatos növekedésben van egyenlő rengeteg milliomossal. A jelentés azonban figyelmeztet arra, hogy a kínai gazdaság lassulásával a milliomosok száma is lassabban fog gyarapodni.

3. Németország – 1 199 000
Az eurózóna legnagyobb gazdaságának van a legtöbb milliomosa Európában. 2014-ben a világ legnagyobb tőkeexportőre volt, a kereskedelmi többlete 285 milliárd dollárra rúgott.

Ilyen, amikor egy svájci és egy amerikai milliomos szórakozik

2. Japán – 2 720 000
Japánnál nőtt meg legjobban a milliomosok száma a listán, 11 százalékkal emelkedett a számuk. A jelentés szerint erre az a magyarázat, hogy a japán kormány nagyon ért ahhoz, hogy úgy állítsa be a rendeleteket és az adótörvényeket, hogy az ösztönözze a hazai beruházásokat.

1. Egyesül Államok – 4 458 000
Ha a világ legnagyobb gazdasága vagy, akkor valószínűleg nálad van a legtöbb milliomos. Míg az ország helyzetét, mint a legelső szuperhatalmat megtámadhatja Kína a közeljövőben, sehol sem ösztönzik és jutalmazzák jobban az innovációt az Egyesült Államoknál. Az USA továbbra is majdnem minden szektorban vezet.
Forrás: tozsdeforum.hu    

► KÉRJÜK LÁJKOLD, ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!