A szokásos nyílászáró csere és szigetelés mellett a megújuló energia, fűtés-hűtés korszerűsítés is szerepel a pályázatban.



Az Otthon Melege Program kiegészítéseként, holnaptól, azaz február 24-től új energiatakarékossági pályázatok jelentek meg, amelyekkel 0 százalékos kamatozású visszatérítendő hitelt igényelhetnek az érintettek, a támogatási körbe minden eszköz belefér, ami legalább 1 kilowattóra energiát meg tud takarítani. A támogatást a fűtéskorszerűsítéstől, nyílászáró cserén át a szigetelésig bármire fel lehet venni.

Lakóközösségek, lakások, társasházak, családi ház tulajdonosok, magánszemélyek kérhetik, családi házaknál 500 ezer forinttól 10 millió forintig, lakásoknál pedig 500 ezer forinttól 7 millió forintig lehet támogatást igényelni. A pályázathoz 10 százalék önrész kell – tette hozzá.

Ez a program utófinanszírozású, az ügyfelek a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) pontokon keresztül igényelhetik, költség- és kamatmentesen.

A tenderkiírásokban arra törekednek, hogy az eddigi klasszikus nyílászáró csere és szigetelés mellett a teljes műszaki tartalom megújítása, a megújuló energia, fűtés-hűtés korszerűsítés szerepeljen.

Az MFB Pontokon keresztül adható le az igénylés.  ITT olvasható a lista, hogy melyik településen hol találhatók ezek a pontok.

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!