Újra indul az Otthon melege program.



Folytatódik az Otthon melege program, és már csütörtökön megjelenik a családi házak és társasházak komplex fűtéskorszerűsítését, kazán- és konvektorcseréjét, illetve a kiegészítő elemek, például kémények felújítását, cseréjét támogató pályázat.
A támogatási kérelmeket június 6-tól elektronikus úton lehet majd benyújtani a pályázati portálon keresztül, ügyfélkapus regisztrációval

Egy pályázó legfeljebb 700 ezer forintot kaphat, és a vissza nem térítendő támogatás összege nem haladhatja meg a felújítás teljes költségének a 40 százalékát. A 3,5 milliárd forintos keretösszeg kb. 7 ezer háztartás fűtésének korszerűsítésére lesz elegendő.
HoA pályázatba a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) lakóépületek energiahatékonyságát támogató, visszatérítendő támogatását is be lehet majd vonni legfeljebb 50 százalékos arányban, 10 százalékos önerő mellett.

A hasonló komplex, kéményátépítést is támogató pályázat még nem jelent meg, de a kiírás szerint valamennyi anyag- és szolgáltatási költség elszámolható lesz, ami a beruházáshoz kapcsolódik. Így például a radiátorok, hőszabályozók, és a korszerű, energiahatékony konvektorok beszerzésére is lehet majd fordítani a támogatást.
Az Otthon melege program várhatóan májusban újabb 700-800 millió forintos keretösszegű pályázat kiírásával folytatódik, ami a háztartási gépek (hűtő- és fagyasztógépek, illetve mosógépek) cseréjét támogatja majd!

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!