Ennyi időt minden nap szánj magadra!Csupán 15 percet kell rászánnod erre a gyakorlatra nap mint nap, és sokkal egészségesebb lehetsz.

Feküdj le a földre, és támaszd neki a falnak a felemelt lábaidat 15 percre. Ezeket a jótékony hatásokat fogod tapasztalni.

1. Megszabadulhatsz a lábfájástól

Ez a pozíció segítségedre lehet abban, hogy egy fárasztó nap után megpihentesd a fájó lábaidat. Legyen szó akár álló, akár ülőmunkáról, a lábad elfárad, és fájni kezd, ha sokáig van ugyanabban a pozícióban.

2. Lábdagadás

A lábdagadás nem csak a meleg miatt, de az ülőmunkától is könnyen előjöhet. Lábdagadást okozhat a rossz vérkeringés, egy hosszas utazás, veseproblémák, szívbetegség, vagy különböző gyógyszerek szedése is. 

3. Nyugtatja az idegrendszert

Ha nekitámasztottad a lábad a falnak, lélegezz lassú, és egyenletes ütemben, ilyenkor több oxigén jut a tüdőbe, és az idegrendszered is megnyugszik.

4. Javítja az emésztést

Ha felfele tartod a lábad, normalizálódik a bélműködés, beindul az emésztés. Nagyon hatékony ez a pozíció székrekedés, és puffadás ellen is.

5. Megnyugtat

Mindössze 20 percet kell eltöltened ebben a pozícióban, hogy nem csak fizikailag, de lelkileg is megnyugodhatsz ezáltal. Az agyban normalizálódik az oxigénellátás, ellazulsz, és lelki nyugalom áraszt el, ugyanakkor abban is segít, hogy az igazán fontos dolgokra koncentrálj.

Minél többet gyakorlod ezt a technikát annál gyakrabban fogod észrevenni a testre gyakorolt jó hatását. Forrás

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!