Elsőre megdöbbentőnek tűnnek, de valóban hatékonyak!



Popov doktor nemcsak a traumatológiáról és a tornáiról híres. Sok népi bölcsességet, egyszerű dolgokat is összegyűjtött. Műve valamiféle olvasmánynapló, orosz nyelvű írás. Csak azokat a részeket emelem ki, amiben érdekességet látok.
Minden tanácsot át kell szűrni a lélek és a józan ész szűrőjével. Ne vegyétek készpénznek, cselekvési útmutatónak.

Szédülés ellen legjobb a forgás
Figyelted a gyerekeket, hogy szeretnek forogni? Tánc közben is milyen jó a forgás! Ha érzed, hogy szédülsz, üljél le, kezdjed el óvatosan forgatni a fejedet, vagy az egész törzsedet. Ne harcolj a természettel, add át neki magad! Egyszer csak megérzed, milyen jó is ez a forgás, elmúlik a szédülésed is.

Frissítő gyakorlatok
Vegyél 2 tálat, az egyikbe jéghideg vizet öntsél, a másikba jó meleget. Egyik kezed merítsed be az egyikbe, a másikat a másikba, majd cserélgessed. Ugyancsak felfrissülsz, ha a 2 tenyered dörzsölgeted össze 1-2 percig.
A tenyerek az agykéreggel vannak közvetlen összeköttetésben.

Ha sötét szobában 10-szer fel-le kapcsolod a villanyt, úgy felfrissülsz, mintha megittál volna egy csésze kávét.

Gyógyító szél
Keleten a széllel gyógyítanak. Félsz a huzattól? Ne félj! Fogjál egy hajszárítót és csinálj egy kellemes reggeli masszázst. Alacsony fordulatszámon a karjaidra és az arcodra irányítsad a hajszárítót. A lábaid és a lábfejed is hálás lesz érte.

Hintázzál, ez megnyugtat
Sok a kiegyensúlyozatlan ember. Nem érzik a súlypontjukat. Ha vissza szeretnéd szerezni az elveszített egyensúlyodat, hintázzál. Legyen az hinta, hintaszék, hintaágy, mindegy. De állhatsz az egyik lábadról a másikra, mint ahogyan a medvék lazítanak. Pár percet megér naponta. 1 hét után érezni a hatását.

Ásíts, fütyülj, dalolj egészségedre
Ezek mind-mind lazító-frissítő hatásúak testre és lélekre nézve egyaránt. A fütyülés különösen jó légzőgyakorlat. Fütyülj a problémáidra!

Ha fáj a fejed, kössed el!
Sok módszert leírtak már, de nem mindenki tudja, hogy a homlokunkra kötött madzag is segíthet. Előröl hátra húzzátok meg a madzagot, hátul kössétek meg- feszítsétek meg. 1-2 perc múlva engedjétek el és egy kis szünet után újra. 10-15 gyakorlat.

A csodálatos savó
Diszbakterióz ellen legjobb reggelente meginni egy pohár langyos savót.

Fülzúgásra
Idősebb emberek panaszkodnak, hogy gyengül a hallásuk, zúg a fülük. Persze, a dobhártya már nem elég rugalmas. Először 15-20-szor a tenyerünkkel ütögessük meg a füleinket, finoman. Ezután a mutatóujjunkat dugjuk be a fülünkbe, amilyen mélyre csak tudjuk, majd rántsuk ki, mint a dugót az üvegből. 15-20-szor ismételjük meg. Ne gondolja senki, hogy egy gyakorlattól rendbe jön a hallása. Kitartás!
Alacsony felhőjárásnál sokan érzik, hogy zaj, nyomás van a fülükben. Ötször-hatszor húzzátok meg a fületeket lefelé, oldalra, majd fölfelé. Erősen, nem szakad le! Azután masszírozzatok meg 2 pontot a fül mögött. Megtaláljátok. Az első egyszerűen a fül mögött van, egy kis bemélyedés. Ha kinyitod a szádat, az ujjaiddal megtalálod a másik pontot. Úgy kell masszírozni, mintha a rideg-hideg gyurmát akarnánk felmelegíteni. Megérzed a meleget, elmúlik a kellemetlen érzés a füledben.

Jéggel a magas vérnyomás ellen
Norvég recept fejfájás és magas vérnyomás ellen. Vegyünk 2 jégkockát és tegyük a C7-es nyaki csigolya 2 oldalára. Amikor előrehajtod a fejed, ez a csigolya áll ki legjobban. Könnyű megtalálni. Amikor a jég elolvad, lehűl a test alatta. Szárazra töröljük és kámforral bedörzsöljük. A hideg helyére meleg jön, elmúlik a fejfájás, normális lesz a vérnyomás.
2-3 naponta egyszer szabad ezt csinálni. Gyakrabban nem.

Hasmenés esetén
Lándzsás útifű lándzsáját kell elrágni és lenyelni. 2-3 lándzsa, naponta 3-szor.

Ha túl sokat ettél,
Melegítsed meg a köldöködet egy főtt tojással. Búzafűből tablettákat-golyókat tudsz csinálni, ha kenyérbéllel felitatod a levét, a darálás után. Ezek a tabletták kiszáradnak. Étkezés előtt napi 1 tabletta jó a gyomorra, májra, hasnyálmirigyre.

Homeopatikus mennyiségű só
Reggel nyomd bele a száraz teáskanalat a konyhasóba, majd nyald le róla azt a mikroszkopikus mennyiségű sót, ami rátapadt. Kiváló tisztító szer a testnek. Ez egy 10 napos tisztító kúra. Abszolút veszélytelen.

Jó éjszakát gyerekek, álmodjatok szépeket!
Az álmok képesek gyógyítani. Ha beteg vagy, elalvás előtt képzeld el, hogy tiszta forrásvízben fürdesz. Amikor reggel ébredezel, gondolj ugyanerre. Egy idő után frissnek, egészségesnek érzed magad.   Bartha Ferenc  mérnök - MAG közösség

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!