A nő rendszeresen verte és magukra hagyta őket.



Egy anya veszélyeztette gyerekei testi és lelki fejlődését: a gyerekek állandó vitáknak és verekedéseknek voltak szemtanúi édesanyjuk és annak élettársa között. Amellett, hogy a gyerekek kénytelenek voltak magukat ellátni, az anya őket is többször bántalmazta,írja a 24.hu.

A dorogi nő három kisgyerekért – két vér szerinti fiúért és egy örökbefogadott fiúért – felelős. A gyerekek még nagyon fiatalok, a nagyobbik 14 éves, a két kisebb pedig 12 és 10 éves. A nő rendszeresen ivott, így gyakran nem végezte el a házimunkát, nem takarította a házat, nem készített ételt a gyerekeinek. Emellett a gyerekek rendszeresen annak voltak kitéve, hogy az anyjuk és az élettársa között zajló veszekedést hallgassák, ami gyakran verekedésbe is torkollott. Az egyik ilyen alkalommal riasztotta az egyik fiú a rendőröket, mert annyira eldurvult a verekedés.

Az is kiderült, hogy az édesanya sokszor a gyerekeket is bántalmazta, káromkodott, ok nélkül szidta őket, amivel a gyerekek lelki világát teljesen tönkretette: a fiúk félénkké és visszahúzódóvá váltak az állandóan jelenlévő erőszak hatására.
Bár időnként az anya gondoskodott a gyerekek felügyeletéről, de voltak napok, amikor a gyerekek teljesen magukra voltak hagyva. De nem csak anyuka távolléte alatt kellett magukat ellátniuk a gyerekeknek, hanem szinte állandóan. A 14 éves vásárolt ételt a családnak abból a pénzéből, amit sportversenyeken szerzett. Ő készítette el a kistestvérei uzsonnáját is, amikor iskolába mentek. A házimunka elvégzése az örökbefogadott gyerek feladatává vált. 

Miután az egyik fiú kihívta a verekedés eldurvulásakor a rendőröket, az édesanyja végleg lemondott a gyerekekről való gondoskodásról: külföldre költözött és már anyagilag sem támogatja egyik gyerekét sem.

Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért a bűncselekményt beismerő asszonyra.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!