Sok esővel jön a hidegfront: zivatarok és felhőszakadások vetnek véget a kánikulának.Pénteken egy közeledő hidegörvény miatt nyugat felől csapadékzóna érkezik, egy kisebb hidegfront miatt mérséklődik a hőség. Az eső mellett a nap első felében nyugaton, délnyugaton, később keletebbre is (elsősorban a déli megyékben) zivatarok alakulhatnak ki, felhőszakadás, főként a déli határ közelében viharos szél kíséretében. 24 és 31 fok közötti maximumokat mérhetünk, nyugaton lesz hűvösebb az idő.

Szombaton szórványosan alakulhatnak ki záporok, zivatarok a napos időszakok mellett. Feltámad az északi-északnyugati szél. A legmelegebb órákban 24-30 fokra van kilátás.

Vasárnap továbbra is többfelé lesz élénk, a Dunántúlon néhol erős az északi-északnyugati szél. Sok lesz a napsütés, csak helyenként fordulhat elő zápor, kis eséllyel zivatar. Friss hajnalt követően délután 24-28 fok várható.

A hét elején is a napsütésé lesz a főszerep, kissé erősödik a nappali felmelegedés, 26-31 fokig emelkednek a maximumok. Kedden egy-egy kisebb zivatar ismét kipattanhat.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!