Így lopják meg a vevőket bevásárlás közben úgy, hogy észre sem veszik.



Ezzel az új trükkel lopják meg a gyanútlan vásárlókat a boltokban!

A rendőrség oldalán egymás után jelennek meg olyan felhívások, ahol áruházi tolvajokat keresnek. A tolvajok a vásárlók figyelmetlenségét használják ki. Sajnos nincsenek biztonságban az értékeink a bekamerázott, biztonsági őrökkel védett áruházakban sem, mert nagyon sokszor a tolvajok az őrizetlenül hagyott bevásárlókocsikból lopják el a táskákat.
A tolvajok sokszor párban dolgoznak, és általában fiatal nők azért, mert vásárlás és válogatás közben kevésbé gyanakszunk egy fiatalabb, jól szituált nőre, mint egy zordabb külsejű egyénre.

A pszichológusok szerint még mindig él az emberekben az a sztereotípia, hogy a tolvajok és a bűnözők rosszul vagy veszélyesen néznek ki, sapkát hordanak, kesztyűben vannak és általában férfiak.
Emiatt sokan nem is gondolják, hogy a mellettük álló fiatal hölgy esetleg tolvaj lenne: és bátran otthagyják mellette őrizetlenül a kosarukat.

Sőt egyre gyakoribb, hogy kisgyermekes anyák lopják el az emberek értékeit, kihasználva az általános emberi pszichológiát, hogy senki sem feltételez rosszat egy kismamáról!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!