A Budapesti Rendőr-főkapitányság a lakosság segítségét kéri!



A XXII. kerületi Rendőrkapitányság eljárást indított felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

Az ismeretlen elkövetők 2016. április 12-én 12 óra 16 perckor a Budapest XXII., Ispiláng utcától a Kosztolányi Dezső tér irányába közlekedő 214-es autóbuszon az I. utcai megállót elhagyva odaléptek a vezetőfülke mellé és a megállón kívüli azonnali megállásra szólították fel a buszsofőrt, aki a kérésnek nem tett eleget, ezért fenyegetni, szidalmazni kezdték. Ezután az egyik férfi ököllel beleütött a térelválasztó plexiüvegbe, míg a társa egy késsel megfenyegette a buszsofőrt. A kést tartó fiatalember a Rózsakert utcai megállónál leszállt az autóbuszról, a társa pedig a busz hátsó utasterébe ment, majd a következő megállónál ő is leszállt.

A két elkövető 20 év körüli férfi. A buszra a Budapest XXII., Tátra utcai megállónál szálltak fel.

Az elkövetőkről az alábbi kamerafelvételek állnak rendelkezésre.

Kérjük, hogy aki a felvételen látható két férfit felismeri, tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 06-1/229-2622 telefonszámot, vagy a névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöld számán, vagy a 107-es és a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!

► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG AZ INFORMÁCIÓT MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!