Egy környéken lakó elégedetlenkedése indította el a folyamatot.



Elszállította a rendőrség és az önkormányzat a Futrinka Egyesület kutyáit a piliscsabai telepről – értesült az InfoRádió. A környéken élőket zavarta a lovardát tavaly év vége óta bérlő szervezet négylábúinak ugatása. A rend helyreállításáért birtokvédelmi eljárást indítottak a lakók. Az egyesület szerint azonban a 18 eb nem volt hangos, mindannyian éjjel zárt épületben aludtak, a köztisztaságot sem veszélyeztették, most mégis hatósági végzés nélkül vitték el őket.

A lovardával szemben, a domb túloldalán egy lakópark van, amit jóval később építettek, mint amikor a lovarda épült. Az egyik lakóparki lakó birtokvédelmi eljárást indított ellenünk rengeteg valótlan állítással – számolt be Mosó Adrienn, a Futrinka Egyesület elnöke.

A lakópark lakói leginkább arra panaszkodtak, hogy a kutyáik hangosak, ugatnak, közegészségügyi veszélyt jelentenek, illetve közbiztonsági veszélyt jelent az, hogy sok idegen jár hozzájuk, akik egyébként az egyesület önkéntesei és adományozói.
„A kutyák ugatnak, mert a kutya ugat. Ám mivel a kutyáink zárt épületben vannak, az tompítja a hangjukat, és nem is ugatnak állandóan. Ezzel szemben a lakóparkban – ahol a kutyákat a kertben tartják – körülbelül negyven kutya van, akik éjjel-nappal csaholnak, ha például valaki elsétál előttük, vagy vadjárás van. Az övéikhez képest a mi kutyáink jóval halkabbak, mert mi hat órakor bezárjuk az ajtót, és nyugalomban alszanak reggelig, így éjszaka például egyáltalán nincs ugatás” - részletezte Mosó Adrienn.

Hozzátette: a lakóparkba nem viszik a kutyáikat sétáltatni, mert az önkénteseik, sétáltatóik a lovardán keresztül fel tudnak menni az erdőbe, és ott is csak pórázon sétáltatják a kutyákat, és hulladékgyűjtő zacskó is van náluk.

Ennek ellenére a Futrinka Egyesület kutyáit szerda reggel elvitték a rendőrség emberei.

„Az erről szóló határozatban az áll, hogy a birtokvédelmi eljárásnak helyt adnak, és a Futrinka Egyesületet arra kötelezik – mivel másra nem tudnak kötelezni, mert jogilag rendben vagyunk –, hogy akként tartsuk a kutyákat a menhelyen, hogy az ne zavarja a lakókat. Ezért mi mindent meg is tettünk: zajvédő falat húztunk fel, és kamerákat szereltettünk fel” - közölte Mosó Adrienn.

Hozzátette: ennek ellenére többen megjelentek a hatóságtól és a hivataltól, akik erőszakkal bejöttek a területre és elvitték a kutyákat.

Emiatt feljelentést tettünk és bírósági eljárást indítottunk az önkormányzat eljárása ellen – tette hozzá a Futrinka Egyesület elnöke. Forrás: inforádió

 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!