A hagyományos pénzcsörgetős adakozás alternatívájaként hazánkban – tudomásunk szerint – elsőként a jezsuiták pesti Jézus Szíve-templomában állítottak üzembe érintős bankkártyával használható persely-terminált. 



A hagyományos adakozás alternatívájaként hazánkban elsőként a jezsuiták pesti, Mária utcai Jézus Szíve-templomában állítottak üzembe érintős bankkártyával használható persely-terminált. 
Jézus Szíve templomban ismerik a modern kor nyelvét. Ez persze nem mindenkinek tetszik, a konzervatívabb hívek közül sokan kritizálják a bankkártyás perselypénzt.

Vannak, akik szerint elengedhetetlen, hogy haladjunk a korral, a 21 században ez természetes, mások pedig egyenesen szentségtörésnek  nevezik és úgy gondolják, nem való terminál a templomba.

AutoMáté-nak elnevezett terminál a templomban a könyvesbolt oldalhajó felőli bejáratánál van kihelyezve. A terminálon keresztül 500, 1000 vagy 3000 forinttal lehet támogatni a templomot: egy gombbal ki kell választani, milyen összeget szeretnénk adni. A kiválasztás után egyszerűen, paypass fizetési móddal lehet adakozni a templom javára.

A bejárat másik oldalán a régi persely is megmaradt.

Vélhetően megnő az adományok összege az újításnak köszönhetően. Angliában például csaknem a duplájára nőtt, miután bevezették a bankkártyás fizetési lehetőséget…

A modern adakozási lehetőség azért is fontos, mert ebbe a templomba sok fiatal jár, sokan nem is hordanak maguknál készpénzt.  Az esti és éjszakai misék bevezetése is számos fiatalt és turistát vonz ide.

Magyarország első érintő perselye úttörő lehet. A Jézus Szíve templom újításával Magyarországon is modernizálódhat az adománygyűjtés.

Úgy tűnik, ilyen egy modern templom ... Van saját Facebook oldala, sőt kommunikációs és kulturális menedzsere is. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!