Ha nehezen alszol el, mindenképpen ajánlott olvasmány!



1. Mindig ugyanabban az időpontban feküdj le

Az egyik elalvást segítő módszer az, ha az emberek ugyanabban az időpontban térnek nyugovóra.

2. Szokj le az elalvást gátló rossz szokásokról

Például este ne egyél sokat, ne menj le a konditerembe, hanem hangolódj rá az elalvásra, ezért készíts egy finom gyógyteát, és a kedvenc regényeddel búj be az ágyba, hogy pár perc múlva már az igazak álmát aludhasd.

3. Az elektromos eszközöket ne vidd be a hálóba

A hálószobában nincs mit keresnie a mobiltelefonnak, a számítógépnek, laptopnak, táblagépnek, sőt a tévének sem, mivel ezek az eszközök olyan elektromos töltéseket bocsátanak ki, amelyek megzavarhatják az agy működését. Sőt, ha lefekvés előtt a telefonodon nézelődsz, akkor a fehér fény hatására csökken a melatonin nevű elalvásért felelős hormon szintje.

4. Kapcsolj fel gyenge, sárga színű fényt

Ha nem szeretsz teljes sötétségben aludni, akkor a legjobb, ha beszerzel egy negatív ionokat kibocsátó, levegőt tisztító sólámpát, amely sárgás kellemes fényével megnyugtat és így jobban tudsz majd aludni.

5. Alakíts ki egy kényelmes alvó környezetet

Ha nem érzed magad jól egy helyen, akkor nem fogsz tudni jól aludni sem. Ezért úgy rendezd be a hálószobádat, ahol kellemes, hangulatos minden, nincs semmiféle zavaró tényező. Közben vegyél pár mély lélegzetet, és szabadulj meg a negatív, nyomasztó gondolatoktól, mivel így könnyebben fog menni az elalvás.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!