Rendkívüli közleményt adtak ki.„Megvan az első fertőzött, sőt mindjárt kettő olyan betegünk is van, akit koronavírus-fertőzés miatt kellet egészségügyi intézménybe szállítani. Két külföldi emberről van szó, diákokról, Magyarországon tanulnak, irániak. Most úgy tűnik, hogy tünetmentesek, de a fertőzés tényét megállapítottuk” – mondta a miniszterelnök a bejelentésében.

„Ilyenkor az a szükséges eljárás, hogy a megfelelő kórházba szállítjuk őket, erre a Szent László Kórház van kijelölve” – mondta el rendkívüli közleményében Orbán Viktor.

A két magyarországi koronarvírusos közül, az egyik egy negyedéves iráni gyógyszerész hallgató a Semmelweis egyetemen. Nem tartotta be az egyetem által kért kéthetes otthontartózkodást, pedig fertőzött országból érkezett. A hallgató egy hétig járt gyakorlatokra, egy 16 fős angol évfolyamra. Jelenleg a Szent László kórházban van karanténban elkülönítve. Azok a hallgatók, akik kapcsolatban voltak a fertőzött személlyel, kötelező oktatási szünetüket tölteni az óvintézkedések miatt.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!