Tegnap két újabb betegnek lett pozitív a tesztje.A kormányzati tájékoztató honlap szerint újabb két koronavírusos fertőzött van Magyarországon.

Az alábbi információkat adták közre a honlapon:

Újabb fertőzött: Milánóban dolgozik a debreceni férfi (2020 már 5 - 19:59)

Egy Milánóban dolgozó debreceni férfi koronavírus tesztje is pozitív lett. A férfi rendszeresen ingázik az olasz nagyváros és Debrecen között. Február 29-én, szombaton hajnalban szállt le repülővel a hajdúsági megyeszékhelyen, a reptéri testhőmérséklet-ellenőrzéskor még nem volt láza.

Később belázasodott, és a mentő a Kenézy Gyula Kórházba szállította, ahol elkülönítették, és mintát vettek tőle. Azóta bebizonyosodott, hogy megfertőződött az új koronavírussal.

Holnap bővebb tájékoztatást adunk az állapotáról.
 Diagnosztizálták a 4. számú koronavírus-fertőzöttet – az iráni diák iráni barátnője (2020 már 5 - 23:53)

Diagnosztizálták a 4. számú koronavírus-fertőzöttet, aki a már ugyancsak fertőzéssel diagnosztizált egyik iráni diák iráni barátnője. Ő is már a Szent László Kórházban van.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában hitelesített laborvizsgálata pozitív lett. Az országos tisztifőorvos által elrendelt eljárásrendnek megfelelően ilyenkor haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás. Állapotáról és az eset egyéb a járványügyi intézkedéseiről későbbiekben adunk tájékoztatást.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!