Aki szereti a marcipánt tudja, hogy elég sokba kerülnek a készen kapható rudak. Nem ördöngösség az elkészítése, és sokkal finomabb, mint a bolti. Miért ne csinálnánk meg mi magunk?Hozzávalók: 1 kg cukor, 2,5 dl tej, 10 dkg darált mandula, 30 dkg rétesliszt, 20 dkg vaj, 1/2 mandula aroma

Elkészítés: A tisztított mandulát darálás előtt könnyen meg lehet hámozni, ha 2 percig forró vízbe tesszük, majd a fellazult héjából két ujjunk közé szorítva ügyesen kispricceljük. Így zöld lesz a marcipán. Héjas mandulával drapp.)

A cukrot a tejjel felforraljuk, belefőzzük a darált mandula és a rétesliszt keverékét.  Pár percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. Belekeverjük a vajat és kb. 1/2 mandula aromát. Célszerű előbb legfeljebb 1/3 aromát belekeverni, majd még ízlés szerint adagolni hozzá. Egy tálcát kibélelünk alufóliával, margarinnal vagy vajjal vékonyan bekenjük. Kiöntjük rá a masszát, elegyengetjük. Miután kihűlt és megszilárdult, deszkára kiborítjuk, lehúzzuk róla a fóliát. Ezután a massza gyurmaszerűen formálható, nyújtható.

NYOMJ EGY LÁJKOT ÉS

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!