Április 5-től már működnek az új, 14,5 milliárdért vett, fix telepítésű szupertraffipaxok! Hogy hol vannak ezek elhelyezve az országban, a cikk végén megtekintheti.Befejeződött az intelligens közúti kamerahálózat infokommunikációs tesztelése, ezért április 5-től már élesben működnek az új traffipaxok. A sebességmérés mellett ezek a forgalomszámlálásra és a különféle szabályszegések felismerésére és dokumentálására is alkalmasak.

A rendszer 160 mobil sebességmérőt és 365 fix közlekedésellenőrző pontot tartalmaz 134 útszakaszon.
Budapesten hatot helyeztek el ebből, kettőt az M3-as, kettőt az M5-ös autópályánál, kettőt pedig az M1-es és M7-es autópálya közös szakaszánál.

Borsod-Abaúj-Zemplén és Veszprém megye 10, Zala 9, Fejér, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye 8-8 kamerát kapott. Baranya és Bács-Kiskun megyében 7-7, Békés, Csongrád, Heves, Somogy, Komárom-Esztergom, Tolna és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 6-6, Győr-Moson-Sopron, Vas és Nógrád megyében 5-5 szupertraffipaxot szereltek fel, míg Pest megyében 4 van belőle.

A traffipaxok listájából kiderül, hogy Szegeden és Miskolcon 4-4, Debrecenben 3 új helyen mérnek, míg a Szabolcs megyében a hatból öt Nyíregyházán van, Mátészalkára pedig egy jutott.

Hogy hol vannak a traffipaxok elhelyezve az országban, alább a megyékre kattintva megnézheti:

Budapest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megye

Komárom-Esztergom, Nógrád, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megye

NYOMJ EGY LÁJKOT ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS AZ INFORMÁCIÓT!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!