3 gyermek vállalása esetén 10 millió forintra nő a vissza nem térítendő állami támogatás összege.Pár napja a lakásáfa-csökkentés híre okozott nagy lelkesedést, ám a három gyerek után járó juttatások még inkább kedveznek az új lakások piacának.

Új lakás vásárlása vagy építése esetén a 2 gyermekes családoknak járó állami támogatás összege 2,6 millió forintra nő. Három gyermek esetén még jobban megemelik az összeget: már 10 millió forint lehet a vissza nem térítendő támogatás összege. És ez még kiegészülhet 10 millió forint 25 éves futamidejű kedvezményes hitellel, ahol maximum 3 százalékos lehet a kamat.

A korábban már ingatlantulajdonnal rendelkező családoknak a támogatás igénybevételéhez előbb el kell adniuk a már meglévő lakásukat, és a szabályok szerint ennek az eladási árát teljes egészében fel kell használniuk az új ingatlan megvásárláshoz. Így a plusz 10 millió forintos támogatást maximum korábban 25 milliós ingatlantulajdon esetében tudják kihasználni például Budapesten, mivel a támogatás maximum 35 millió forintos ingatlan vásárláshoz jár.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!