Pedig a kutatók már bebizonyították…Kutatók bizonyították, hogy akik a mellrák diagnosztizálása után teljes zsírtartalmú terméket fogyasztottak, a halálozások aránya nagyobb volt, mint akik az alacsony zsírtartalmú tejtermékekre tértek át.

A mellrákos sejtek növekedését az ösztrogén hormon váltja ki. Az ösztrogén a zsírsejtekben termelődik és raktározódik. A kutatók azt állítják, hogy a ma kapható tejtermékek megnövekedett ösztrogén és progeszteron mennyiséggel rendelkeznek, mert a tejet sokszor vemhes tehenekből fejik, így logikus, hogy az alacsony zsírtartalmú tejtermék kisebb mennyiségben tartalmaz ösztrogént és progeszteront. Ezért a mellrákos nőknek az alacsony zsírtartalmú tejterméket javasolják fogyasztani, különösen azoknak, akiknél hormon receptor pozitív emlőrákot állapítottak meg.

A szakértők annak is szerettek volna utánajárni, hogy a magas zsírtartalmú tejtermékek növelik-e a mellrák kiújulását és a halálozások arányát. Ezért a következő teljes zsírtartalmú tejtermékeket tanulmányozták: magas zsírtartalmú tej, sűrített tej, puding, jégkrém. tejsodó, sajt, joghurt és vaj.
Azoknál akik naponta legalább egyszer ettek teljes zsírtartalmú tejterméket, 64%-kal nőtt meg a bármilyen okból történő halálozás, és 49%-kal a mellrák miatti halálozás valószínűsége ahhoz a csoporthoz képest, akik kevesebbszer ettek teljes zsírtartalmú terméket vagy alacsony zsírtartalmú tejterméket fogyasztottak.

A tanulmány kapcsolatot mutat a teljes zsírtartalmú tejtermékek és a halálos kimenetelű mellrák között, de ez még nem bizonyítja a közvetlen összefüggést. További kutatásokra van szükség, amik igazolják az összefüggést a magas zsírtartalmú tejtermékek és a mellrák között.

Azoknak, akiket korai stádiumú mellrákkal diagnosztizáltak, mindent el kell követni, hogy csökkentsék a kiújulás és növeljék a túlélés esélyét, például a következőkkel:
- egészséges étrend követése, feldolgozott élelmiszerek és cukrok kizárása
- alkohol kerülése
- egészséges testsúly megőrzése
- rendszeres mozgás
- dohányzásról való leszokás
és tartózkodás bármilyen gyógyszertől, amit korábban szedtünk, hogy csökkentsük a mellrák újbóli megjelenésének esélyét.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!