Megrázóan beszélt saját betegségéről.



Az olimpiai ezüstérmes és kilencszeres világbajnok kenuslegenda, Wichmann Tamás 38 kemoterápiás kezelésen esett már át. A gyilkos kór a vastagbelét, a tüdejét és a máját támadta meg.

Wichmann tudja, hogy innen nincs visszaút, mégis hatalmas küzdelmet folytat a betegség ellen.

'Két évvel ezelőtt kezdett fájdogálni a gyomrom, nem akart elmúlni, végül a Tömő utcai klinika rákkutató orvosaival konzultálva vettük fel a harcot az istenverte kórral' - mondta Wichmann Tamás. 

'Csodák léteznek, de nem az esetemben, a gyógyulásom esélye nulla. Bármennyire is szeretném, nem tudnak meggyógyítani, csupán az életminőségemen lehet javítani. Amit lehet, megteszek.
Nagyon sok gyógyszert szedek. Amikor szükséges, vizsgálatra is megyek. Ezt nem lehet feldolgozni. Lelkileg és fizikailag is nagyon megvisel a betegségem, de igyekszem erős maradni. Most már csak azt szeretném, minél szebb legyen a hátralévő időm' - mondta a legendás sportember.

Az egykori sportoló hozzátette, fia, Barnabás tízéves rákkutatói tapasztalata is nagy segítségére volt, és a vele dolgozó szakembereknek is nagyon hálás segítségükért.

Az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatták be a Wichmannról szóló Magyar lapát című portréfilmet.

A telt házas előadáson a több mint 300 vendég, a sportág legkiemelkedőbb versenyzői és edzői hosszú percekig állva tapsolták a súlyos betegséggel harcoló ikont, akit mindez rendkívül meghatott. Háláját fejezte ki a sorsnak, hogy elköszönhet a barátaitól.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!