A szemünk színét a szüleinktől örököljük. Ám ez sok mindent meghatároz a személyiségünkkel kapcsolatban is!



BARNA SZEM - A barna szeműek gyengéd, megbízható emberek. Bár sok ember számára a barna szeműek kevésbé kívánatosak első látásra, mégis megbízhatóságot és hűséget inspirálnak. Érdekes módon, míg a kék szemről kimutatták, hogy alacsony önbizalommal társul, a barna szeműek lendületesek, határozottak és nincsenek önbizalom hiányában.

KÉK SZEM -  A kék szem nagyon gyakori annak ellenére, hogy recesszív génnek köszönhetjük. Ugyanakkor a kék számos árnyalata létezik, a játékos “babakéktől”, a csábító mediterrán kéken át a sötétebb szürkéskékig. A kék szeműekről azt tartják, hogy különleges szépségek, hipnotikusan nyugodt emberek. Tanulmányok szerint a kék szemű világos hajúaknak alacsonyabb az önbizalmuk és az önbecsülésük, és kevésbé agresszívak, mint társaik. 

ZÖLD SZEM -  A zöld szem a legritkább szemszín, talán azért is tekintik titokzatosnak a zöld szeműeket. A történelemben, mesékben és filmvásznon a zöld szem a mágikus erők jelképe. Sokszor tüzes vörös hajjal társítják, és valóban a két szín gyakran együtt jár. A zöld szemű emberekről úgy tartják, hogy magas energia-szinttel rendelkeznek.

MOGYORÓBARNA SZEM - Ez a szemszín ritka, a barna és zöld keveredéséből született, sokszor szinte sárga, attól függően hogy esik rá a fény. A mogyoróbarna szeműek szórakoztató, spontán emberek. Ha zöldbe játszik szemük színe akkor mindemellett csintalanok is. Nagyon színes egyéniségek, általában népszerűek és sok barátjuk van.

SZÜRKE SZEM - Egy különleges és ugyancsak ritka szemszín, játszhat kék vagy zöldes árnyalatba is. A szelídség és komolyság színe. Akinek szürke a szeme, azt bölcsnek, szelídnek, egyedinek tekintik, és ők azok, akik statisztikailag a legkevésbé agresszívak.

FEKETE SZEM - A fekete szeműeket megfontolt, felelősségtudó embereknek tartják. Ők azok, akiktől mindenki szívesen kér tanácsot és akiben a legjobban megbízunk. A fekete szeműek olyan emberek, akik szeretnek másoknak örömet okozni. Nagyszerű szeretők és általában kiegyensúlyozott életet élnek. A fekete szemű emberek praktikus gondolkodásúak és óvatosak.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!