Nem viccből bújtak a fekete zsákokba, hanem azért, mert az egész kórházban nincsen több védőruha, sőt maszk sem, ezért ugyanazt használják újra és újra.



Belehalt a koronavírus-fertőzésbe az a 48 éves ápoló, aki védőruházat híján szemetes zsákban látta el a betegeket - írja a Metro.

A New York-i Mount Sinai West kórház egyik alkalmazottja is a koronavírus áldozatai között van. A keleti-parti város az USA egyik legfertőzöttebb államában található, a 8,6 milliós városban hihetetlenül gyorsan terjed a vírus: jelenleg 26 ezer fertőzött és több mint 200 áldozat szerepel a statisztikákban. A rengeteg beteg felkészületlenül érte a város kórházait, ahol nincs minden feltétel biztosítva a dolgozók számára sem.

Ezt mutatja az a megdöbbentő fotó is, amely a Facebookon terjedt el, és éppen abban a kórházban készült, ahol az elhunyt ápoló is dolgozott: a képen három nővér látható, akik védőruha híján szemetes zsákokban voltak kénytelenek dolgozni.

Mindezt a szöveges leírással is megerősítették: nem viccből bújtak a fekete zsákokba, hanem azért, mert az egész kórházban nincsen több védőruha, sőt maszk sem, ezért ugyanazt használják újra és újra.

Kious Jordan Kelly szintén ebben a kórházban dolgozott ápolóként, a koronavírust munkája közben, március 17-én kapta el, egy héttel később halt bele a betegségbe. Családja szerint súlyos asztmával küzdött, ám azt leszámítva jó egészségnek örvendett.

A halálát követő napon a kórház dolgozói az intézményt okolták a férfi haláláért, amiért nem biztosítanak megfelelő védőfelszerelést a dolgozóknak.

Kious nem ezt érdemelte. A kórházat kéne felelősségre vonni. A kórház ölte meg őt

- nyilatkozta az egyik nővér a New York Postnak. 

Egy másik megszólaló szerint a kórházban nagyjából már egy éve hiány van a felszerelésekből, és a mostani helyzet még jobban rámutat a hiányosságokra. 

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!