10 évet kapott a tolvaj szentesi ápoló.Hónapokon át mondták a szentesi kórház belgyógyászatán az ápolók, hogy közülük valaki lop, ám az intézmény nem vette komolyan az ügyet - olvasható a delmagyar.hu-n. Végül maguk buktatták le tolvaj kollégájukat. 

Tíz év fegyházra, illetve a foglalkozásától való végleges eltiltásra ítélték azt a szentesi ápolót, aki idős, olykor magatehetetlen betegektől tulajdonított el pénzt, értéktárgyat. A most 54 éves K. József két éven át dolgozott a szentesi kórház belgyógyászatán. A kollégái szerint mindig akkor kelt lába pénznek, értéktárgyaknak, amikor a vádlott éppen műszakban volt. 

– Sok gyanús eset volt, ezekről mindig feljegyzést készítettem, jeleztem a feletteseimnek, akik azt mondták: fogjam meg a tolvajt – mondta a bíróságon az akkori főnővér. Egy fiatal nővér elmesélte, mennyire megrökönyödött, amikor a vádlottal leltározták egy elhunyt holmiját, és K. József azt javasolta, tegyék el a táskában talált 190 ezer forintot, úgysem tud róla senki. Két esetben laborvizsgálat igazolta, hogy a vádlott altatót adott be a pácienseknek, néha akkor is, ha ők maguk ezt nem kérték.

Kép: illusztráció - Forrás

Az egyik szakápoló ötlete volt, hogy írják fel egy idős asszony bankjegyeinek a sorozatszámát. A csapda bevált: a vádlottat így sikerült lebuktatni.

A nővérek hiába kérték a vezetőik segítségét. Mivel már az egész osztálynak kínossá vált az ügy, maguknak kellett a tettek mezejére lépni. 

A bíró elmondta, hogy meglátása szerint az egyik legszégyenteljesebb bűncselekmény, ha valaki a gondjaira bízott embereket lopja meg. Mivel az ügyész három nap gondolkodási időt kért, az ügyvéd pedig fellebbezett, az ítélet egyelőre nem jogerős. Forrás:delmagyar.hu

► KÉRJÜK OSZD MEG MÁSOKKAL IS!

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!