Kiszivárgott hírek szerint többek között tilos lesz a gépkocsivezetőnek enni és dohányozni. De ez nem minden!A költségvetésnek bevételekre van szüksége. Az autós társadalomról talán még le tudnak húzni néhány bőrt.

Figyelem! Ez egyelőre tervezet! 

Büntetés jár, ha jelzed  a másik autósnak az út szélén álló traffipaxot !

A hatóság büdzséjében jelentős költségeket emészt fel, hogy kiállnak egy fix pontra mérni, azonban 15 perc múlva értelmét veszíti a dolog, mert az autósok fényjelzéssel, illetve kézjelzéssel hívják fel egymás figyelmét, hogy mérnek, így már “pakolhatnak” is arrébb, ami plusz üzemanyag a kiadási oldalon, és időveszteség, így nem lehet elérni a napi büntetési rátát.

Dupla kamerarendszert akarnak alkalmazni, így ha a sofőr jelez a másiknak, azt az ellen-kamera rögzíti, ami ugyan nem rögzít sebességet, de a sofőr fény, és karjelzését igen, így könnyen előfordulhat, hogy a figyelemfelhívó sofőr többet fizet majd, mint a gyorshajtó!

Tilos lesz  a stoppolás!

A stopposok veszélyt jelentenek a közlekedésre, és nem beazonosítható, hogy magyar, vagy egyéb állampolgárok-e. Ennek kiszűrésére civil személyautókat kaphatnak a hatóságok, melyekkel ők maguk veszik fel a stopposokat. Cél : a bevándorlók kiszűrése.

Tilos lesz autóban dohányozni, és enni vezetés közben

Az indok nagyon egyszerű, ha a mobiltelefon balesetveszélyes vezetés közben, akkor a dohányzás, és az evés is az, hiszen ha parázs esik a sofőr ölébe, másokra veszélyes kormánymozdulatot tehet ” tűzoltás” közben.

A vezetés közbeni étkezés szabályainak tervezete még egyeztetés alatt van, de még idén napirendre kerül.

Ezek az intézkedések olyan népszerűtlenek lesznek, amit nem valószínű, hogy a választás évében, vagyis 2018-ban bevállal a kormánypárt. Esetleg csak utána.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!