Ekkorra várható a járvány második hulláma Magyarországon.



A TV2 Mokka című műsorának vendége Szentkirályi Alexandra, a hazai kommunikációért felelős kormánybiztos volt, akit a jelenlegi helyzetről illetve a járvány egy esetleges második hullámáról is kérdeztek. A számok most szerencsére nem azt mutatják, hogy újból megugrana a fertőzések száma, de ha teljesen visszaáll az élet az eredeti kerékvágásba, akkor az rejt magában némi kockázatot.

Sajnos a szakemberek abban egyetértenek, hogy a járványoknak általában szokott második hulláma lenni”– mondta Szentkirályi Alexandra.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora szerint ha kellő alapossággal követni tudjuk a koronavírus újonnan felbukkanó fertőzötteit, akkor nagy a valószínűsége, hogy el tudjuk kerülni a járvány nyári ismételt felbukkanását.

Merkely továbbá arról is beszélt, hogy az végére vonatkozó alapos stratégia kidolgozása érdekében érdemes lenne megismételni ezt a vizsgálatot. Arra vonatkozóan, hogy lesz-e a második hullám, úgy felelt, hogy várhatóan október-november környékére szaporodhatnak el ismételten a megbetegedések, ám úgy véli, nem lesz súlyosabb a második hullám a mostani elsőnél.

Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!